Ontdek de laatste NMO inzichten
Media-effectiviteit
/
Ontdek de recente bevindingen van NMO over de daling in kijktijd en kom meer te weten over het nieuwe buitenreclame onderzoek ‘BRO Next’ dat op 21 maart werd gelanceerd en het webinar dat we hierover organiseren op 11 april. Daarnaast bieden we inzichten over de verwachte toename van luistertijd op de radio door de introductie van 'encoding'.
Lancering nieuwe buitenreclame onderzoek – meld je aan voor het webinar
Op 21 maart is het nieuwe buitenreclame onderzoek officieel gelanceerd. Een geheel nieuw onderzoek, waarmee op zeer gedetailleerd niveau inzicht kan worden verkregen in het bereik van ruim 57.500 zuilen, masten, abri’s en mupi’s van de tien deelnemende exploitanten. Voor het eerst zijn digitale objecten ook op uurniveau opgenomen in het onderzoek. Per 2 april zal de data toegankelijk zijn voor de gehele markt, en de kans is groot dat dit voor flink wat verschuivingen zal zorgen in de bereikscijfers.
Op 11 april organiseren we speciaal het webinar ‘Wat levert het nieuwe buitenreclame onderzoek op?’ om je volledig bij te praten over het nieuwe onderzoek. Swantje Brennecke (Directeur - JIC BRO) vertelt in dit webinar alles over het nieuwe onderzoek en de mogelijkheden ervan. Met veel concrete voorbeelden hoe je OOH specifieker en effectiever kunt inzetten.
Is Buitenreclame een belangrijk onderdeel van je mediamix? Dan wil je dit webinar niet missen!
Lees hier ook het artikel op Adformatie met Swantje Brennecke.
NMO brengt statement naar buiten over sterk gedaalde kijktijd
NMO heeft de afgelopen maand een uitgebreide benchmark-analyse uitgevoerd in het Kijkonderzoek nadat er de afgelopen maanden een forse daling in lineaire kijktijd was geconstateerd. Er is al langere tijd een dalende trend zichtbaar in de lineaire kijktijd, maar de daling in bepaalde doelgroepen, zoals 35-49-jarigen en 20-49-jarigen, was opvallend groter dan in de totale groep van 6+. De analyse vanuit NMO laat zien dat de extra daling voornamelijk veroorzaakt wordt door een panelupdate die is doorgevoerd. Hierdoor is de kijktijd voor de groep 35-49-jarigen met een extra 6% gedaald, bovenop de autonome daling die al zichtbaar is. De conclusies uit de analyse worden door alle NMO-stakeholders: bvA, PMA, NPO en Screenforce onderschreven. Er is daarom vorige week een statement online gezet vanuit NMO met meer uitleg.
Radio: door toevoegen van ‘encoding’ zal luistertijd met ongeveer 6% toenemen
De meting van het NMO Luisteronderzoek bestaat uit meerdere registratiemethoden die samen het luistergedrag vastleggen. Naast audiomatching is encoding een van de methoden. Bij encoding wordt een voor het menselijk oor onhoorbare code met het audiosignaal meegestuurd. Tot week 6 van dit jaar werd encoding alleen gebruikt om inzicht te krijgen in het platform waarop geluisterd is, zoals FM, DAB+ of IP. Er zijn echter ook luistertrajecten die alleen op basis van encoding worden gevonden en niet op basis van audiomatching. Tot nu toe zijn deze trajecten niet meegenomen in de cijfers omdat niet iedere zender encoding toepaste en dan zou er een ongelijk speelveld ontstaan. Inmiddels zijn bijna alle zenders om en worden per februari de luistercijfers geleverd inclusief deze aanvullende registratiemethode. De verwachting is dat dit tot een toename van 6% in de luistertijd gaat leiden. Voor meer informatie: zie nieuwsbericht NMO.
Webinar NMO Online is terug te zien
27 februari organiseerden wij samen met NMO een online webinar over het nieuwe NMO Online bereiksonderzoek. In het webinar stonden we uitgebreid stil bij hoe je dit onderzoek in praktijk kunt toepassen om online strategieën en plannen te verbeteren. Daarnaast gaven we uitleg over de opzet van het onderzoek en is ook vooruit gekeken naar alles wat er op de roadmap staat voor NMO Online én de andere NMO onderzoeken. Mocht je dit webinar en/of de presentaties willen terugzien? Ze staan nu online!