De Effie award is wereldwijd dé award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie

Over de Effie Awards

De Effie's zijn wereldwijd de meest prestigieuze vakprijzen voor de marketing- en reclamebranche. De Effie Award wordt toegekend voor effectieve communicatie in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus en BVA, Bond van Adverteerders.

Effie wordt georganiseerd door de BVA & VEA

BVA, de stem van de Nederlandse adverteerders

BVA is dé vertegenwoordiger van adverteerders met als doel: het bevorderen en bewaken van vrijheid van verantwoorde commerciële communicatie, het vergroten van de communicatie effectiviteit van haar leden en het samenbrengen van leden.

VEA, de motor van de Nederlandse communicatieadviesbureaus

De VEA is een zeer actieve vereniging van de toonaangevende communicatieadviesbureaus in Nederland. Als motor van de branche ontwikkelt de VEA -vanuit de visie dat reclame mensen helpt bij het maken van keuzes- activiteiten die bijdragen aan een zo hoog mogelijke professionele standaard in de reclamewereld. De VEA doet dit door creativiteit en effectiviteit te stimuleren. En door talent te motiveren voor het reclamevak te kiezen en producten voor de verdere ontwikkeling van deze talenten aan te bieden. 

Oorsprong Effie Awards

De Effie Awards is eigendom van de New York American Marketing Association (NY AMA) die in 1968 het initiatief tot introductie van deze prijs voor effectieve communicatie nam. Intussen wordt de Effie in zo’n 30 landen verspreid over 5 continenten georganiseerd. In 1984 heeft de VEA (Vereniging voor communicatieadviesbureaus) de Effie naar Nederland gehaald; sinds 1988 organiseren BVA en VEA de Effie Awards samen.

In 1999 is door de EACA (European Association of Communication Agencies) de Euro EFFIE geïntroduceerd. Voor deze prijs kunnen campagnes worden ingediend die in twee of meer Europese landen hebben gelopen.

www.effie.nl
www.facebook.com/effieawardsnl
www.twitter.com/effieawardsnl #effieawardsnl @effieawardsnl
www.vimeo.com/effieawards

Meer informatie: info@effie.nl