netwerk van merkleiders

Gids met do’s en don’ts voedingsmiddelenreclame met influencers

GettyImages-1013133298
Linda

Linda Hell

BvA en FNLI hebben in deze Week van de Mediawijsheid een update uitgebracht van de ‘Gids Content Creators en Food Adverteerders’. De gids biedt voedingsmiddelenadverteerders een kompas voor verantwoord reclamemaken in samenwerking met influencers.

In de week van de Mediawijsheid is er volop aandacht voor het social mediagebruik van jongeren. Ook bij influencer marketing is het belangrijk dat kinderen ‘mediawijs’ zijn, wat wil zeggen dat ze reclame herkennen en begrijpen. Om voedingsmiddelenadverteerders te ondersteunen bij verantwoord reclame maken met influencers, hebben bvA en FNLI deze gids opgesteld. In de gids vind je bijvoorbeeld informatie over hoe je ondubbelzinnig kenbaar maakt dat het om reclame gaat en hoe je kunt vermijden dat je reclame online terecht komt bij een te jong publiek.

De gids kwam tot stand dankzij bijdragen van PepsiCo, Coca-Cola, Nestlé, Unilever en McDonald’s, en enkele van hun bureaus en Multi Channel Networks (MCN's). Ook is er samenspraak geweest met Stichting Reclamecode (SRC). De eerste editie van de gids is gepubliceerd in 2017. In deze update zijn nieuwe ontwikkelingen in wetgeving en zelfregulering opgenomen.

Leden kunnen de gids hieronder downloaden. Geen lid van bvA? Vraag dan de gids op via info@bva.nl

Download de bvA FNLI gids Content Creators en Foodadverteerders

bvA FNLI gids Content Creators en Foodadverteerders

download

download

download

share